Speciale Bieren

 

kijk op onze speciaal bier kaart keuze uit 45 verschillende bieren.

 

Brugse Zot

In 2005 start Xavier Vanneste, zoon van Veronique Maes, met een omvangrijke renovatie en modernisering van de brouwinstallatie en brengt onder de naam “Brugse Zot” een nieuw bier op de markt. Zo is er toch weer leven in de Brugse brouwerij gekomen.

De naam is ontleend aan een bezoek dat Maximiliaan van Oostenrijks ooit eens aan Brugge bracht. Om hem welkom liet men een stoet van feestvierders en zotten voorbijtrekken. Hij riep dat Bruggelingen zotten waren en zo is de bijnaam Brugse Zotten voor de Bruggelingen ontstaan.

Brugse Zot blond is goudblond bier van bovengisting, gebrouwen van 4 verschillende moutsoorten en 2 hopvariëteiten en heeft 6% alcohol. De flessenversie heeft hergisting op fles en is een levend bier met smaakevolutie. Ook Beerhunter Michael Jackson heeft het bier geproefd en omschrijft als volgt: Brugse Zot heeft een bijna regenboogkleurige bleke bronzen kleur, een bloemrijk aroma van “hop in het brouwhuis”, een fruitige smaak die doet denken aan sorbet van perziken en een lichte smakelijke droogheid in de afdronk”.

 

La Trappe Puur (4.7%)

Puur van la trapp is een doordrinkbaar,fris hoppig,licht trappistenbier.Bij het brouwen van dit bier is uitsluitend hoogwaardige,biologische ingrediéntengebruikt.De receptuur is geboren uit de combinatie van een continu streven naar to kwaliteit en een passionele toeweiding van bier, altijd met recpect voor mens en natuur.

 

Urthel Hop It (9.5%)

Een heel bijzonder en eigenwijs speciaalbier van 9.5%, met uitzonderlijk hoge, maar verfijnde bitterheid. Geinspireerd op mooie americaanse tradities met bijzondere europese aromatische hopvarieteiten. Een geslaagde ontdekkingstocht zorg voor natuurlijke en verrassende bitterheidvan een indian pale ale. Een smakelijke omlijsting van fluweelzachte kazen of lichte fruitsoorten.


La Chouffe

LA CHOUFFE (blond) en Mc CHOUFFE (donker) zijn ongepasteuriseerde Bieren, waaraan niets werd toegevoegd of onttrokken tijdens het productieproces. Daarom oogsten zij steeds goede resultaten in blindproeverijen. Alzo heeft Mc CHOUFFE zich steeds bij de top-3 weten te plaatsen tijdens blindproeverijen met o.a. abdijBieren als concurrentie. N'ice Chouffe wordt tijdens de winter gebrouwen, en is door zijn alcoholgehalte (10% alc./vol.) een echte 'winterwarmer'.

 

La Trappe Dubbel

De 'Dubbel' van La Trappe is een donkere, robijnrode Trappist en heeft een zacht aromatisch maar bovenal fris karakter. Bevat 6,5% vol. alc.en is zowel in fles 30 cl., 75 cl., kruik 50 cl.en fust 30 lit. leverbaar.


Lindemans Kriek

Kriek, oorspronkelijk werd deze zoetzure drank bekomen door het toevoegen van verse  krieken aan halfjonge lambik. Het toevoegen van fruit zorgde voor een nieuwe fermentatie in de eiken vaten. Na 8 tot 12 maanden bleven van de krieken enkel de pitten en pellen over en was de Kriekenlambik klaar om gefilterd en gebotteld te worden. Deze methode geeft een eerder zuur en minder fruitig bier. Door de beperkte beschikbaarheid van de echte 'Schaarbeekse Krieken' evenals om een meer fruitig en minder zuur bier te brouwen, ontwikkelde brouwerij Lindemans een unieke natuurlijke methode. Hierbij maken ze gebruik van vers geperst kriekensap, niet geconcentreerd en ongezoet, dat gemengd wordt met zorgvuldig geselecteerde lambik met een gewogen gemiddelde leeftijd van ten minste één jaar en waarvan de oudste gedurende ten minste drie jaar in houten vaten heeft gerijpt. Het sap wordt enige tijd in vaten gemacereert met de lambik voordat het afgevuld wordt op fles.

 

Le Fort

Lefort is een complex, donker bier met zoete,fruitige en zachte toetsen. De bleke en geroosterde,donkere gerstenmouten zorgen voor een perfect evenwicht. Reken daarbij nog het aroma van chocolade/karamel en de fruitigheid van de hoge gisting, en je proeft een donker bier met volstrekt unieke smaak.

 

 

Tripel Karmeliet

Tripel karmeliet heeft niet alleen een heerlijke smaak ook een heerlijke geur. De geur is aantrekkelijk door vanille en bruine suiker. Daarnaast heeft het bier veel fruitigheid van perzik en banaan. In de smaak overheerst in eertse instantie de hop. Dit geeft het bier kracht en pit. Neem even de tijd en de zoete smaak, die we kennen van de geur komt terug.

 

Verder hebben wij alle La trappe bieren en nog 36 andere speciaal bieren en altijd wel een speciaal bier op de tap.

ik zou zeggen kom en proef maar.

Bekijk ook eens deze links en ontdek meer over onze bieren!

Bavaria >
Koningshoeven >
Duvel >
Lindemans >
Maredsous >
Trappist Westmalle >
Bavik >
Feestvieren.net >

 

AGENDA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        

 

 

OPENINGSTIJDEN

Ma. 12:00 tot 02:00            
Di. 12:00 tot 02:00
Wo. Gesloten
Do. 12:00 tot 02:00
Vr. 12:00 tot 02:00
Za. 12:00 tot 02:00
Zon. 12:00 tot 02:00
  Onze keuken is geopend tot 20:00 uur
 

ADRES

Torenstraat 6
5268 AT  Helvoirt

 

telefoon nummer cafetaria
Tel. 0411-643448.


telefoon nummer cafe
Tel. 0411643430.

 

 

patrickkees@deheerenjanssen.nl